Kundrekommendationer
1 (2).jpg
”Kjempefornøyd. For første gang at jeg kjørte ned mot 0.5l mila. Og bilen mista festet når jeg dro på fra 1.gir“

– Alfa Gulietta

1.jpg
”Kom hem med 265 Hk, Kom med 224, Sparar ôver 10% drivmedel!.“

– Mercedes Viano

2016-04-14 11.31.21.jpg
”Kom med 116 Hk. körde hem med 153 og i tillegg 30% mere NM helt fra kjelleren. “

– Toyota Previa

2015-11-04 08.20.24.jpg
”Hei. Ny pers i lavt forbruk Krs-Oslo,uten en gang å prøve. Ned fra 0,54 til 0,50 pr mil. Langt mere komfortabel kjøring med mindre giring og godt bunndrag. Ikke minst deilig å kjenne at det sparker litt ekstra når man drar på. Takk for bra jobb!“

– Berlingo Hdi

2015-04-21 17.08.48.jpg
”“

– Subaru Impreza

DSC00067.JPG
”Bra! Bilen ble som om den er originalkjöpt med en større motor. I tillegg bruker den mindre drivmedel på lugn körning. “

– Mercedes 220 CDi

DSC00007.JPG
”Dette funka bra!“

båtg.png
”Resultater på min båt er økning av toppfart fra 35,5kn til 38,9kn og i marchfart på 32,5kn er dieselforbruk uten chip 60liter/time og med chip 52 l/h“

– Volvo D6 370

P6190095.JPG
”Kom med en A4, gikk igjen med noe som minnet mer om en S4. Nå blir det lang tur til Tyskland :)“

– Audi A4 2010 143 HK

PA290001.JPG
”Kjøpte chipen for å spare drivstoff, noe som funket meget bra. Den ekstra effekten var bare et pluss. Mvh Jan.“

– Mercedes

Hitta din bil

Frågor och svar

Vad är chiptrimning?
Chiptrimning kan enklast göras genom att montera en digital box mellan motorns elektroniska styrsystem och insprutningssystemet.
Det som då sker är att signalerna från styrsystemet går via denna box innan de sedan går till insprutningssystemet.
BestChips digitala chiptrimbox optimerar då värdena till insprutningssystemet så att man kan få betydligt mer effekt, både vad gäller hästkrafter och vridmoment.
Bägge delar är lika viktiga för dig som kör bilen. Vridmomentet är viktigast vid lägre varvtal, medan hästkrafterna är viktigast när varvtalet ökar.
P.g.a. optimeringen får man ofta också en bra bränslebesparing. Detta varierar från bil till bil och inte minst från förare till förare. Se mer under fliken "Kalkylator och ekonomi".

Ett speciellt nordiskt ekonomiprogram har utvecklats för våra tuningset. Du får även med vårt program "Hur man kör 100 % ekonomiskt".
 

Vad är ett ekonomiprogram?:
Generellt kan man säga att ju bättre trimset man har, desto bättre blir resultatet både på effekt- och ekonomisidan.
Många gömmer sig bakom ett trimset med lägre effekt är ett ekonomiprogram. Det ligger också lite "i tiden" med allt som heter ekonomi. Men oftast är ett ekonomiprogram ett enklare trimset, eller inställning av setet.
Man kan givetvis göra små ändringar som är ekonomirelaterade, men det finns ingen mekanisk orsak för motor eller drivlinje att inte utnyttja bilens potential. Och detta görs bäst genom att se på effekt och bränsleekonomi som en enhet. M.a.o. bästa möjliga trimset och inställning.
 
Min bil har dieselpartikelfilter. Kan jag chiptrimma den?
Här ska du vara observant. De flesta bilar med dieselpartikelfilter har inbyggda system som startas av och till för att rensa dieselpartikelfiltret och de flesta importörer som har dieselpartikelfilter rekommenderar inte användning av chiptrimning.
Detta har BestChip.no tagit hänsyn till och det är här vår digitala konstruktion kommer in i bilden. Dessutom vet bilens originalsystem inte att modulen är inkopplad.
Kort sagt, bilens reningssystem fungerar helt som normalt men får faktisk en fördel ändå.
När chipmodulen monteras går bilen "renare" i den dagliga körningen som faktiskt blir lite lättare.
 
Märker man effektökningen?
Ja! Även vid helt normal körning utan användning av full gas, t.ex. när fartbegränsningen ändras från 60 till 80 km/h. Man behöver trampa mycket mindre på gaspedalen och får därmed en känsla av att bilen närmast väger ett par hundra kilo mindre. Bilen blir m.a.o. mycket mer lättkörd även i helt vanlig trafik.
Och naturligtvis vid fullt gaspådrag. Där är skillnaden betydande!
 
Varför ger olika chiptrimboxar olika effekt?
Det har att göra med två saker. Den ena är ett medvetet val hos tillverkaren som rör var de lägger vikten.
Men det viktigaste är kvaliteten på alla delar som finns inne i boxen. För att jämföra med en dator – att sätta i en större hårddisk ger inte nödvändigtvis en snabbare dator. Det är en kedja av processer som hänger samman. Och en kedja är som bekant inte starkare än den svagaste länken.
Därför använder vi oss bara av det bästa när det gäller konstruktionen av chiptrimboxar.
Vår högkvalitativa digitala teknik läser och korrigerar bilens data 26 000 gånger per sekund. Sedan är naturligtvis alla andra invändiga delar kapabla att hantera dessa signaler. Det ger DIG mer effekt utan fördröjning. M.a.o. en optimering av bilens utsända data i "realtid" och inga fördröjningar vid gaspådrag.
Det finns INGEN anledning till att ett trimset skall ge mindre effekt än vårt, utan lägre tillverkningskvalitet.
Det man vill uppnå är att ta ut det som bilens originalelektronik medger. Inte att trimsetet ska sätta  begränsningarna.
Ett bättre set ger också bättre bränsleekonomi!
 
Varför kostar vissa chiptrimmoduler från Kr.  4 000 till 7 500?
Två möjliga svar: antingen så tar de för mycket betalt – har liten försäljningsvolym – eller så har de för många led i inköpskedjan.
Bestchip köper direkt från en tysk kvalitetstillverkare utan mellanhänder. Vi har också en strukturerad och kostnadseffektiv administration.
Vår tyska tillverkare är en av Tysklands absolut största leverantörer. De levererar också till andra som kallar sig tillverkare.
Häri ligger också något av hemligheten till att vi kan leverera den bästa kvaliteten till det bästa priset. Det finns ingen i dag som kan försvara ett sådant pris med hänsyn till tillverkningskostnaderna.

Vi köper bara in den bästa möjliga produktionslinjen! Vi kan köpa billigare set, men då faller också våra effekter till konkurrenternas nivå.
P.g.a. ovanstående så har faktiskt vanliga försäljningsvaror både i Norge och i andra länder en lägre kvalitetslinje än vi levererar.
Vår butik är en onlinebutik och DU behöver inte betala för några andra kostnader.
Jämför man med våra grannländer ser man att det är vi som har rätt pris.
 
Hur skapas den ökade effekten?
Bestchips chiptuningsmodul optimerar tidpunkten och mängden för insprutningen. Dessutom blir det, för både bensin och diesel, mer och mer nödvändigt med flera anslutningar på motorn allt eftersom motorutvecklarna bygger allt mer högteknologiska motorer. På många av våra set har vi bl.a. också en anslutning mot turbotryck eller batteri för att se till att du får både maximal effekt och bränslebesparing. 
 
Många säjer att det är farligt att chiptrimma bilen när den har automatväxel. Stämmer detta?
Nej. Dagens bilar är tillverkade för ökad effekt. Den effekt din bil har i det land där du bor är ofta baserad på en avgiftspolitik och är konstruerad för högre effekt.
Dessutom har de flesta automatväxlade bilar växellådor som anpassar sig efter förarens körstil. Det hänger också ihop med hk. Automatlådan har visserligen en "kopplings"-funktion, men att påstå att det är ett skäl till att bilen inte skall trimmas anser vi är helt fel.
Men en fördel som är mycket märkbar med automatlådan är att bilen växlar mycket lättare och snabbare. Man behöver trampa mycket mindre på pedalen och ändå växlar bilen snabbare till lägre växel.
 
Jag drar ofta tunga släp/husvagn. Är det farligt att chiptrimma bilen?
Nej. I och med att man inte ökar bilens varvtal eller turbotryck så är den ökade värmen som uppstår i motorn begränsad.
Det viktigaste är dock att man inte gör någonting med bilens säkerhetssystem. Bilen har sensorer, etc. som bl.a. kontrollerar temperaturen i avgaserna. Det är här man först får besked om höjd motortemperatur.
 
Är chiptrimning farlig för motorn?
Nej. En motor som är sund och välskött tål vanlig chiptrimning med BestChip trimbox. Man kan snarare se det som att motorn justeras upp till det den är byggd för. M.a.o. att den före trimningen körs i en "strypt" version. Våra chiptrimboxar är anpassade efter varje bilmodell för max. effekt och säkerhet och motorn körs då gott och väl inom bilens alla säkerhetssystem. Alla originalvarningssystem, som bl.a. mäter avgastemperaturen, är intakta (det är här man först märker om temperaturen skulle stiga till oönskade nivåer).
 
Slits motorn mer?
Både ja och nej, men i varje fall minimalt.
Det är en gammal sanning från den tiden då trimning var liktydigt med att öka varvtalet mycket på bensinmotorer. Då fick man mycket mer slitage vid trimning på grund av ökat varvtal och högre värme.
Med vår BestChip trimmodul vill vi närmast påstå att det inte är mer slitage:
Det är viktigt att komma ihåg att man inte ökar motorns varvtal och nästan inte turbotrycket heller. Effektökningen ökas över hela det varvtal bilen har från början. M.a.o. kan man tänka sig minskat motorslitage när man med en chiptrimmad motor i många fall slipper växla ned i uppförsbackar, vid omkörningar, accelerationer etc. Med våra chiptrimmoduler har man ett väsentligt högre moment ända från 1 100 r/min.
 
Påverkas serviceintervallen när bilen är chippad?
Nej, men vi understryker verkligen vikten av att följa dem! Det finns ingen poäng med gammal och smutsig olja eller ofräscha luftfilter!
 
EU-kontroll, hur går det?
När bilen har en av BestChips chiptrimmoduler är det inte något problem. Se också avsnittet "dieselpartikelfilter". Bilen går renare.
 
Kan bilen återställas till originalskick?
Ja, se fliken "Montering". Det är som att ha använt en skarvsladd till en lampa. Ta bort skarvsladden och sätt lampsladden direkt i kontakten igen.
 
Måste jag demontera chipset före verkstadsbesök?
Nej, inte för bilens del.
Bilverkstäders diagnosapparater fungerar lika bra när bilen är trimmad med våra chiptrimboxar, men om du inte vill att det ska synas att den sitter där (t.ex. av garantiskäl) tar du bara bort den.
 
Varför ska jag välja ett chip från Bestchip.no kontra seriell/OBD-trimning?
Fördelarna med en egen box är många:
Du kan demontera den själv, t.ex; vid försäljning av bilen eller verkstadsbesök.
Du kan själv påverka effekten med en box från Bestchip.no
Bilen är "original" vad gäller felsökning, säkerhetsprogram, diagnostest etc.
Vid service händer det faktiskt ganska ofta att verkstäderna "återställer" eller lägger in bilens programvara på nytt. Vid seriell eller OBD-trimning kan du då förlora parametrar som är justerade. M.a.o. förlorade pengar.
Bilens varnings- och säkerhetssystem är intakta och original. Det är viktigt. Vid seriell trimning kan man i enskilda fall ta ut lite mer hk/Nm. Men då pressar man hårt (t.ex. högre turbotryck, lägre temp på insugningsluften i laddluftkylaren) och man kan få värmesmältning i motorn. Ofta måste bilens originalvarningssystem justeras i sådana fall. Nedsmälta ventiler och kolvar är inte roligt!
 
Måste jag vara motorkunnig för att kunna montera chipset?
Nej. Se fliken "Monteringsanvisning". Det går inte att göra fel. Det är bara en kontakt på bilen som ska sättas ihop med kabelsettet från Bestchip.no.
Dessutom ingår en testenhet så att man kan se om allt är rätt kopplat innan man startar motorn. Man är m.a.o. säker på att det inte sker något fel innan man vrider om nyckeln.
 
Bilen har hög mätarställning. Kan jag montera chiptrimning ändå?
Ja. Slitaget ändras minimalt p.g.a. chiptrimningen, men motorn måste vara i gott skick och välskött. Har motorn redan fel så är det inte säkert att du uppnår önskad effekt.
 
Har du andra frågor?
Gå till fliken "Kontakta oss" och skicka ett e-postmeddelande. Vi svarar så fort vi kan.
Kanske finns din fråga i listan här nästa gång du besöker Bestchip.se!

EmailTips en venn
Fler artiklar om chiptuning:
180658221.jpg
CHIPTRIMNING OCH LEDANDE TEKNOLOGI – MÅSTE LÄSAS!

Vi på Bestchip låter aldrig kvalitet gå ut över ”Bekvämlighet” vid montering.

Läs mer »
Chiptuning-steg 3 tuning

"Steg 3 trimning" är av högsta kvalitetraden av produkter våra tillverkare levererar - och det bästa sättet på marknaden at chip trimma din bil. Vi hävdar inte att andra inte kan göra det så bra, men här är det bara det bästa av både hårdvara och programvara som används. Det är också i denna linje produktutveckling är på topp när det gäller nya bilmärken - programvara etc.

Läs mer »
.

Sørlandets bil og import AS |
Rosselandsveien 6 |
4647 Brennåsen |
Tlf. +47 970 570 16 |
Org.nr. 993 551 384
Verified by VisaMastercard SecureCodeSvea Web PayPaypal

Solution by Dots | CMS: Makeweb