Kundrekommendationer
1 (2).jpg
”Kjempefornøyd. For første gang at jeg kjørte ned mot 0.5l mila. Og bilen mista festet når jeg dro på fra 1.gir“

– Alfa Gulietta

1.jpg
”Kom hem med 265 Hk, Kom med 224, Sparar ôver 10% drivmedel!.“

– Mercedes Viano

2016-04-14 11.31.21.jpg
”Kom med 116 Hk. körde hem med 153 og i tillegg 30% mere NM helt fra kjelleren. “

– Toyota Previa

2015-11-04 08.20.24.jpg
”Hei. Ny pers i lavt forbruk Krs-Oslo,uten en gang å prøve. Ned fra 0,54 til 0,50 pr mil. Langt mere komfortabel kjøring med mindre giring og godt bunndrag. Ikke minst deilig å kjenne at det sparker litt ekstra når man drar på. Takk for bra jobb!“

– Berlingo Hdi

2015-04-21 17.08.48.jpg
”“

– Subaru Impreza

DSC00067.JPG
”Bra! Bilen ble som om den er originalkjöpt med en større motor. I tillegg bruker den mindre drivmedel på lugn körning. “

– Mercedes 220 CDi

DSC00007.JPG
”Dette funka bra!“

båtg.png
”Resultater på min båt er økning av toppfart fra 35,5kn til 38,9kn og i marchfart på 32,5kn er dieselforbruk uten chip 60liter/time og med chip 52 l/h“

– Volvo D6 370

P6190095.JPG
”Kom med en A4, gikk igjen med noe som minnet mer om en S4. Nå blir det lang tur til Tyskland :)“

– Audi A4 2010 143 HK

PA290001.JPG
”Kjøpte chipen for å spare drivstoff, noe som funket meget bra. Den ekstra effekten var bare et pluss. Mvh Jan.“

– Mercedes Jan

Hitta din bil
Traktor / båt

Vill du chiptrimma din bil? Chiptrimning av din bil med ekonomiprogram.

Det rör sig inte om något slags trolleri, utan handlar i stort sett om tre grundläggande saker. Precis som i det dagliga livet gör man hela tiden småfel även när man kör bil. Om du dels följer dessa enkla riktlinjer och monterar vårt chip tuning sett kommer du att se en stor förändring när det gäller drivmedelsekonomin. Det hör inte till ovanligheterna att man sparar 20-30 % på drivmedel!

2 750 kr för din chiptrimming. Bäst effekt! Specialutvecklat ekonomiprogram för Sverige! Läs mer och ta en titt på vår miniräknare i botten som visar hur mycket du kan spara.

Är det verkligen sant att du kan få högsta kvalitet, bästa effekt och dessutom spara mycket drivmedel?

Ja, det är det och här nedanför berättar vi kortfattat hur det går till.

0 % till 75 % gaspådrag = ekonomiprogram - specialutvecklat.
75 % till 100 % gaspådrag = effektprogram.  


Kvalitet
En chip tuning box är en liten dator som består av både hårdvara och programvara. Det säger sig självt att båda dessa delar måste hålla högsta kvalitet.
Men det är inte nog. Det blir allt viktigare att veta vilka anslutningar som finns till motorn, med andra ord var i bilens styrsystem alla data finns. Hur skickliga är då de personer som utvecklar tuningseten?

Mer information om detta finns under fliken: ”Chiptrim och kvalitet”.

Effekt
Maximal effekt innebär helt enkelt att man ändrar de parametrar som bilen arbetar enligt med mellan 75 % och 100 % gaspådrag. Med andra ord kan man inte räkna med att spara drivmedel i detta intervall. Det säger egentligen sig självt:
Vill man ha betydligt högre effekt så måste man tillföra mer energi. Självklart kan man få en viss effektökning genom ren optimering av vissa parametrar, men för att få en betydande effektökning vid chip tuning måste man också tillföra mer drivmedel!
Alla vet att nya bilar innehåller mycket ny teknik. Vi har set med olika anslutningar, t.ex. mot commonrail, turbosensor o.s.v., så att vi är säkra på att kunna få ut högsta möjliga effekt – på ett 100 % säkert sätt!

Obs! Om du i första hand bara vill spara drivmedel så är det självklart inga problem. Då görs bara en nedjustering av effekten på din chiptrimningsmodul, men ekonomiprogrammet är fortfarande 100 % intakt.

Drivmedelsekonomi
Hur lyckas vi då dessutom uppnå en minskad bränsleförbrukning på 20-30 %?
Det beror på två saker. Dels är det förstås själva tuning en, men om man vill spara drivmedel så måste man även ta hänsyn till  förarens körstil. Vi har därför delat upp detta i två delar:

Del 1: Ekonomiprogram – körstil
I kombination med utvecklingen av det särskilda nordiska programmet som läggs in i både våra bensin- och dieselmoduler (se längre ner) har Bestchip tagit fram ett enkelt program:

 ”Hur kör man 100 % ekonomiskt?”

Det rör sig inte om något slags trolleri, utan handlar i stort sett om tre grundläggande saker. Precis som i det dagliga livet gör man hela tiden småfel även när man kör bil. Om du dels följer dessa enkla riktlinjer och monterar vårt chip tuning sett kommer du att se en stor förändring när det gäller drivmedelsekonomin. Det hör inte till ovanligheterna att man sparar 20-30 % på drivmedel!


Programmet ”Hur kör man 100 % ekonomiskt?” får du på köpet när du handlar hos oss.

 

Del 2: Ekonomiprogram – tuningutrustning
Det handlar främst om det som händer under 75 % gaspådrag. Många bensin- och chip tuning sett tar liten eller dålig hänsyn till detta. Hur mycket ska man trycka på gaspedalen innan tuningen börjar? Vilka parametrar är det viktigast att ändra för att uppnå bästa tänkbara drivmedelsbesparing? Hur stort gaspådrag och hur högt varvtal ska man ha innan chiptrimningsetets tuning får effekt – och inte minst: Hur lång tid tar det innan man får maximal effekt?

Bestchip har nu utvecklat ett eget program för skandinaviska kunder. Det är ett specialprogram som tar extra hänsyn till körförhållanden som är vanliga hos oss. Vi kör oftast på mycket låg hastighet jämfört med andra europeiska länder. Det finns också många andra faktorer som spelar in för oss: klimatet med kallstarter och varierande temperaturer generellt, mycket branta backar o.s.v. Med andra ord rör det sig om faktorer som gör att man måste utveckla programvara som tar särskild hänsyn till detta för att hitta en balans mellan effekt och ekonomi.

Vi är stolta över vår tyska tillverkare som tar detta på allvar och har utvecklat individuella lösningar åt oss så att våra chiptrimningsmoduler är anpassade efter just DIN bil och de områden där DU kör!

Pris och service
Bestchip har ett eget exklusivt avtal för de nordiska länderna med vår tillverkare. Det har vi lyckats få tack vare stora säljvolymer och många nöjda kunder/återbesök.
Som alla vet är priset en relativ faktor. Många påstår att ”kvalitet kostar” o.s.v. men man behöver inte särskilt mycket fantasi för att förstå att det grundpris tillverkaren sätter är avgörande för prissättningen. Vår tillverkare har tre kvalitetslinjer (tänk dig en bärbar dator i tre priskategorier: 5 000 kr, 10 000 kr och 15 000 kr). Vi köper bara in det bästa av det bästa. Med andra ord finns det kanske andra företag som kan leverera lika bra hårdvara och programvara, men med vår tuningmetod får du alltid ut så mycket som din bil tillåter!
Se även fliken: ”Chiptrim och kvalitet”.

Vi är ganska säkra på att vi utan konkurrens är störst i Norge på boxtuning och att vi nu också har blivit en betydande aktör i både Danmark och Sverige och därmed kanske är Nordens största aktör på området?

Även detta medför att vi kan göra mycket mindre prispåslag än konkurrenterna. Och som tidigare nämnts tar tillverkaren oss på största allvar och tillverkar särskilda set för våra kunder.

 

Fördelen för dig är ett lågt pris och hög kvalitet. Du har också nytta och glädje av att vi har stor erfarenhet och expertis på området!

 

Kan man använda chip tuning på bilen och slippa betala avgifter?

For å räkna ut hva du kan spara i drivmedelkostnadar, test vår miniräknare.

« Tillbaka til första sidan


Sørlandets bil og import AS |
Bosmyrkollen 2 |
4620 Kristiansand S |
Tlf. +47 970 570 16 |
Org.nr. 993 551 384
Verified by VisaMastercard SecureCodeSvea Web PayPaypal

Solution by Dots | Powered by Makeweb!